"De Ronde van Vlaanderen zet Oudenaarde internationaal in de etalage", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
"De Ronde van Vlaanderen zet Oudenaarde internationaal in de etalage", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). © Foto Ronny De Coster

Prijs om aankomst van De Ronde in Oudenaarde te houden, loopt op tot 500.000 euro per jaar: “Maar dat is het ons ook waard”

Oudenaarde“We blijven met de aankomst van de Ronde in Oudenaarde, omdat we daar goed zitten”, zei Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics toen hij dinsdagmiddag bekend maakte dat de eindmeet nog minstens zes jaar in de Minderbroedersstraat ligt. Oudenaarde moet wel met meer geld over de brug komen. “Maar dit is het waard”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.