De jacht is geopend!
Volledig scherm
De jacht is geopend! © Repro Ronny De Coster

Pompoenenjacht moet coronaherfstvakantie in Oudenaarde toch nog leuk maken: “Naar analogie met berenwandelingen in lockdown gaan we nu pompoenen spotten”

OudenaardeEen heuse pompoenenjacht staat vanaf deze week op het programma in Oudenaarde. Het evenement is geïnspireerd op de berenwandelingen in het voorjaar, waarbij kinderen op zoek gingen naar knuffels achter de ramen. “Maar nu zijn het dus pompoenen op de dorpel en pompoentekeningen aan het raam die deelnemers moeten vinden. Hiermee brengen we wat warme herfst- en halloweengezelligheid in een moeilijke, donkere periode”, zegt initatiefneemster Dagmar Beernaert.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Stad maakt speelpleintjes in Oudenaarde rookvrij: “Veel sportverenigingen volgen ons voorbeeld”
  Oudenaarde

  Stad maakt speelplein­tjes in Oudenaarde rookvrij: “Veel sportvere­ni­gin­gen volgen ons voorbeeld”

  Het stadsbestuur verklaart alle speelterreintjes in Oudenaarde voortaan rookvrij. Het roept bezoekers van deze plekken op om niet meer te roken in het bijzijn van kinderen, zodat ze rookvrij kunnen spelen en opgroeien. “Het is niet echt een rookverbod, maar wel een oproep om kinderen het goede voorbeeld te geven en ze te laten spelen in een gezonde omgeving”, zeggen de schepenen Peter Simoens (Open Vld) en Mathieu Mas (CD&V).
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?