Politiechef Joost Duhamel stuurt extra patrouilles uit om de coronaregels te handhaven.
Volledig scherm
Politiechef Joost Duhamel stuurt extra patrouilles uit om de coronaregels te handhaven. © Ronny De Coster

Politie Vlaamse Ardennen verscherpt toezicht op naleving coronamaatregelen in horeca: “Afgelopen weekend flagrante overtredingen vastgesteld”

OudenaardeAgenten van de politie Vlaamse Ardennen gaan nauwer toezien op de naleving van de coronamaatregelen in de horeca in Oudenaarde en buurgemeenten. “Het is hard nodig, want we stelden al verschillende overtredingen vast”, motiveert zonechef Joost Duhamel.

  1. Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”
    Play
    Oudenaarde

    Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veilig­heids­dien­sten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”

    Een grote politiemacht is zondagvoormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.