Politiechef Joost Duhamel stuurt extra patrouilles uit om de coronaregels te handhaven.
Volledig scherm
Politiechef Joost Duhamel stuurt extra patrouilles uit om de coronaregels te handhaven. © Ronny De Coster

Politie Vlaamse Ardennen verscherpt toezicht op naleving coronamaatregelen in horeca: “Afgelopen weekend flagrante overtredingen vastgesteld”

OudenaardeAgenten van de politie Vlaamse Ardennen gaan nauwer toezien op de naleving van de coronamaatregelen in de horeca in Oudenaarde en buurgemeenten. “Het is hard nodig, want we stelden al verschillende overtredingen vast”, motiveert zonechef Joost Duhamel.

 1. Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”
  Play
  Oudenaarde

  Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veilig­heids­dien­sten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”

  Een grote politiemacht is zondagvoormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.
 2. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 1. Abdij van Beaulieu staat te koop voor 1,5 miljoen euro: ooit een machtig bolwerk van de Clarissen, sinds 1800 een verhaal van verval en wederopbouw
  PREMIUM
  WORTEGEM-PETEGEM

  Abdij van Beaulieu staat te koop voor 1,5 miljoen euro: ooit een machtig bolwerk van de Clarissen, sinds 1800 een verhaal van verval en wederop­bouw

  De Abdij van Beaulieu in Petegem staat te koop. De vraagprijs is net geen 1,5 miljoen euro. Je krijgt daarvoor 600 vierkante meter bewoonbare oppervlakte met zeven slaapkamers, vier badkamers en in iedere ruimte een open haard. De voormalige abdij grenst aan het golfterrein van Oudenaarde en staat in totaal op 1,1 hectare grond.