De parking in de Gobelinstraat: een auto op brandstof staat op een parkeer- en laadplaats voor elektrische of hybride wagens, maar is toch niet in overtreding.
Volledig scherm
De parking in de Gobelinstraat: een auto op brandstof staat op een parkeer- en laadplaats voor elektrische of hybride wagens, maar is toch niet in overtreding. © Ronny De Coster

Politie kan niet optreden tegen auto’s die oplaadplaats elektrische wagens inpikken in Oudenaarde: “Stad gebruikt foutieve verkeersborden”

OudenaardeWie met een auto op brandstof rijdt, kan op verschillende plaatsen in Oudenaarde ongestraft de parkeer- en oplaadplaatsen van elektrische en hybride wagens inpikken. Oorzaak: de borden die de stad plaatste, zijn niet reglementair.

 1. Oppositie klaagt aan: “Door nalatigheid betaalt stad voor restauratie Liedtskasteel 800.000 méér dan voorzien”
  Oudenaarde

  Oppositie klaagt aan: “Door nalatig­heid betaalt stad voor restaura­tie Liedtskas­teel 800.000 méér dan voorzien”

  Het Oudenaardse gemeenteraad zet maandag het licht op groen voor de restauratie van het Liedtskasteel. Van de totale kostprijs van ruim 2,8 miljoen euro betaalt de stad zelf 1,8 miljoen. En dat is maar liefst 800.000 euro méér dan vier jaar geleden was voorzien. “Het is nalatigheid die de stad nu naast subsidies doet grijpen en financieel zuur opbreekt”, klaagt oppositieraadslid Steven Bettens (Groen) aan.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Oudenaarde zet stewards in om heropening van winkels te begeleiden: “Ook koopzondagen zijn coronaveilig organiseerbaar”
  Oudenaarde

  Oudenaarde zet stewards in om heropening van winkels te begeleiden: “Ook koopzonda­gen zijn coronavei­lig organiseer­baar”

  Het stadsbestuur van Oudenaarde zet stewards in om de heropening van de winkels coronaveilig te laten verlopen. “In eerste instantie zijn het wel de handelaars die in hun zaak de veiligheid moeten garanderen”, benadrukt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). Hij wil ook koopzondagen toelaten. “Maar het zijn de handelaars die beslissen of die er effectief komen.”
 2. Schrijf maar bij op de bucketlist: toeristische diensten lanceren Flandrien Challenge
  Vlaamse Ardennen

  Schrijf maar bij op de bucketlist: toeristi­sche diensten lanceren Flandrien Challenge

  Een fietsritje langs de bekendste hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen en omstreken, het kan de liefhebbers tegenwoordig een plekje opleveren op de Wall of Fame in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd en dagen zowel Belgen als buitenlandse toeristen uit om de uitdaging te voltooien.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"