Eric Meirhaeghe bij een gedicht in Mater.
Volledig scherm
Eric Meirhaeghe bij een gedicht in Mater. © Repro DCRB

“Oudenaarde heeft een stadsdichter nodig”

OudenaardeIn week van de poëzie komt Groen-gemeenteraadslid Eric Meirhaeghe met het idee om in Oudenaarde op zoek te gaan naar een stadsdichter. “Poëzie staat veel dichter bij de mensen dan men denkt”, motiveert Meirhaeghe het voorstel waarmee hij maandag naar de gemeenteraad trekt.

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”
  PREMIUM

  Mijn Gemeente. Aimé Delagrange was één van de eerste werknemers van Willy Naessens: “Mijn hele leven situeert zich in en om Domein De Ghellinck”

  Naast de ingang van het Domein De Ghellinck in Elsegem in de Kortrijkstraat woont Aimé Delagrange (76), samen met zijn vrouw sedert 54 jaar Wivine Hebbrecht (74). Kinderen hebben ze niet, wel drie levendige honden, 35 dure vissen en 34 deels geadopteerde eenden in een (veel te) grote vijver. “We zijn gelukkig”, vertellen ze. En dat geluk heeft veel te maken met de plek waar ze al nagenoeg hun hele leven verblijven.
  Wortegem-Petegem