We hopen dat de burgemeester in de toekomst zich zal blijven inzetten voor de Brakelse bevolking zoals hij dat de laatste jaren reeds deed”, reageert De Clercq opvallend mild.
Volledig scherm
We hopen dat de burgemeester in de toekomst zich zal blijven inzetten voor de Brakelse bevolking zoals hij dat de laatste jaren reeds deed”, reageert De Clercq opvallend mild. © Foto Ronny De Coster

Oppositie mild voor burgemeester na veroordeling: “Dit hoeft geen politieke gevolgen te hebben”

BrakelDe uitspraak van de rechter in Oudenaarde over het verkeersongeval waarbij burgemeester Stefaan Devleeschouwer in 2018 betrokken is geraakt, hoeft geen gevolgen te hebben voor zijn politieke loopbaan. Dat zegt oppositieraadslid Hedwin De Clercq (Vooruit).

 1. Postkantoor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpakket: postbediende uit voorzorg naar ziekenhuis
  Play
  Gavere

  Postkan­toor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpak­ket: postbedien­de uit voorzorg naar ziekenhuis

  In het postkantoor van het Oost-Vlaamse Gavere is een verdacht postpakket opgedoken. Hulpdiensten waren massaal aanwezig en hebben de buurt afgesloten. Een postbediende die in aanraking was gekomen met wit poeder dat uit het pakket lekte, moest in quarantaine. Pas in de late namiddag kwam aan het licht, dat in het verdachte pakket alleen maar bakpoeder zat. “Dit zal toch een staartje krijgen", reageerde burgemeester Denis Dierick (Open Vld).
 2. “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemeesters leggen samenwerkingsplannen voor aan personeel en raadsleden
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemees­ters leggen samenwer­kings­plan­nen voor aan personeel en raadsleden

  De gemeenteraden van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem bestellen volgende maand de studie die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. “We werken nu al op veel vlakken samen en laten onderzoeken of een fusie haalbaar is én gewenst door de bevolking”, klonk het maandagavond tijdens een infovergadering.