Voormalig scheidsrechter Frank De Bleeckere op de Markt van Oudenaarde.
Volledig scherm
Voormalig scheidsrechter Frank De Bleeckere op de Markt van Oudenaarde. © Ronny De Coster

“Op maandagochtend in de supermarkt geen lastige vragen meer over gele kaarten: zalig!"

Acht jaar geleden floot Frank De Bleeckere (51) zijn laatste voetbalmatch. De naar Nukerke uitgeweken Oudenaardenaar verdween uit de spotlights, maar bleef achter de schermen heel actief: De Bleeckere reist de wereld rond met "verdwijnende sprays" en geeft scheidsrechtersopleidingen. En deze week raakte bekend dat de Belgische voetbalbond een masterplan ontvouwt om de arbitrage in ons land weer naar een internationaal niveau te tillen en dat daar een hoofdrol is weggelegd voor de beste ref die ons land ooit heeft gehad.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'