Hélène Poncelet en John Mor Crombez met Frederic de Vos en hond Loetie, die stripfiuren worden.
Volledig scherm
Hélène Poncelet en John Mor Crombez met Frederic de Vos en hond Loetie, die stripfiuren worden. © rv

Ondeugende Loetie geeft elke week zijn kritische kijk op wat zich in Oudenaarde afspeelt

OudenaardeDe Oudenaardse schrijfster Hélène Poncelet, tekenaar John Mor Crombez en presentator Frederic de Vos slaan hun creatieve handen in elkaar voor de lancering van hun eigen wekelijkse cartoon Loetie. “Die zal vrolijke kijk geven op het leven: Loetie is kritisch, lief en een deugniet, maar respectvol”, klinkt het.

 1. OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenrestaurants in de provincie Oost-Vlaanderen

  OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenres­tau­rants in de provincie Oost-Vlaanderen

  Vandaag verzamelden de beste chefs van ons land voor de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Ook in Oost-Vlaanderen vind je dit jaar volgens de jury van de culinaire gids weer heel wat sterrenzaken. Wij lijsten ze allemaal voor je op. Zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers.
  Sint-Denijs-Westrem, Ninove, Waasmunster, Kruibeke, Erpe, Gent, Aalst, Nieuwkerken-Waas, Zele, Wannegem-Lede, Ouwegem
 2. Twee ticketjes van 3,40 euro kosten zwartrijder uiteindelijk 70.000 euro: “Hij betaalde, maar toen kwam die vuistslag...”
  PREMIUM

  Twee ticketjes van 3,40 euro kosten zwartrij­der uiteinde­lijk 70.000 euro: “Hij betaalde, maar toen kwam die vuistslag...”

  Een treinreiziger uit Waregem moet aan HR Rail, de NMBS en treinbegeleider Jeremy Soudant (34) uit Oudenaarde een schadevergoeding van zo’n 70.000 euro betalen na een vuistslag die de controleur heel wat ellende bezorgde. Lees hieronder het verhaal van Jeremy, die pas na een jaar weer aan het werk kon als treinbegeleider. “Maar het geweld is nog altijd niet verdwenen, dat heb ik helaas opnieuw aan den lijve ondervonden.”
  Oudenaarde