In de inkomhal is er weer "tweerichtingsverkeer".
Volledig scherm
In de inkomhal is er weer "tweerichtingsverkeer". © AZO

Nog maar één covidpatiënt meer in AZ Oudenaarde: ziekenhuis versoepelt coronamaatregelen

OudenaardeIn het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde is de hoofdingang sinds maandag terug een in- én uitgang. Het AZO versoepelt de coronaregels nu het nog slechts één covidpatiënt verzorgt.

 1. “Führertrein was hier op 22 december 1940 gestationeerd”: Jozef Bourdeaudhui vond in Militärarchiv antwoord op vraag of Adolf Hitler ooit in tunnel van Louise-Marie heeft overnacht
  PREMIUM
  RONSE/MAARKEDAL

  “Führer­trein was hier op 22 december 1940 gestatio­neerd”: Jozef Bourdeaud­hui vond in Militärar­chiv antwoord op vraag of Adolf Hitler ooit in tunnel van Loui­se-Ma­rie heeft overnacht

  De vraag of Adolf Hitler al dan niet in de tunnel van Louise-Marie is geweest tijdens de Twee Wereldoorlog werd opnieuw actueel naar aanleiding van de werkzaamheden die daar aan de gang zijn. Jozef Bourdeaudhui (71) van de heemkundige kring Businarias van Maarkedal heeft over de vraag in het verleden opzoekingswerk gedaan. “De Führertrein heeft er halte gehouden op 22 december 1940. Hitler was toen op weg naar de stellingen nabij Boulogne.”
 2. REEKS UITSTERVEND RAS. Hendrik (52) zei verzekeringswereld vaarwel om instrumenten op te verkopen en te herstellen: “De zoektocht naar de perfecte klank heeft me altijd gefascineerd”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Hendrik (52) zei verzeke­rings­we­reld vaarwel om instrumen­ten op te verkopen en te herstellen: “De zoektocht naar de perfecte klank heeft me altijd gefasci­neerd”

  Gentenaar Hendrik De Bruyne (52) startte een carrière in het bank- en verzekeringswezen toen hij 28 jaar was. Gelukkig werd hij er niet van. Twee jaar geleden kreeg hij de kans om de Muziekhandel Oudenaarde over te nemen. “Ik stond na een half uur bij de notaris en tien minuten later waren de papieren getekend. Ik speel gitaar vanaf mijn veertiende. Je kunt geen goede muzikant zijn als je niet geobsedeerd bent door jouw instrument. Nu is mijn passie ook mijn job. Corona of niet: ik ben een gelukkig mens.” Lees meer verhalen van deze reeks in ons dossier.