Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) legde de symbolische eerste steen.
Volledig scherm
Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) legde de symbolische eerste steen. © Ronny De Coster

Nieuwe ecologische woonwijk op Saffrou-site krijgt eerste urban forest van Vlaanderen: “In de zomer van 2022 verwachten we de eerste bewoners”

Op het voormalige terrein van de Saffre Frère-fabriek aan de Dijkstraat in Oudenaarde heeft burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) vandaag de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwe Saffrou-wijk. Projectontwikkelaar Revive bouwt er 265 woningen, een ondernemershub, een woonzorgcentrum en ook het eerste urban forest van Vlaanderen. In de zomer van 2022 nemen de eerste bewoners hun intrek in de Saffrou-wijk.

 1. Gemeente Kruisem koopt veertig CO2-meters om luchtkwaliteit in alle scholen te controleren: “Scholen maximaal steunen in deze moeilijke periode”
  Kruisem

  Gemeente Kruisem koopt veertig CO2-me­ters om luchtkwali­teit in alle scholen te controle­ren: “Scholen maximaal steunen in deze moeilijke periode”

  Het gemeentebestuur van Kruisem heeft veertig CO2-meters aangekocht waarmee scholen de luchtkwaliteit kunnen meten. “We willen de tien onderwijsinstellingen tijdens deze moeilijke periode maximaal ondersteunen en helpen om de kinderen in alle veiligheid les te laten volgen", motiveren de schepenen Robrecht Bothuyne en Kathleen Hutsebaut de aankoop.
 2. Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrategie”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrate­gie”

  Liefst 170 besmettingen in Home Sint-Petrus en Home Vijvens in Kruisem, 45 in WZC De Linde in Wortegem-Petegem en 43 in het woonzorgcentrum in Lierde. Zaterdag kwamen er ook nog eens 29 bij in het woonzorgcentrum in Horebeke. De cijfers in de woonzorgcentra in de Vlaamse Ardennen kleuren de jongste dagen bloedrood. Wat is er aan de hand? Wij maakten een analyse met biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KUL). “Ik vermoed dat de piek ook hier bereikt is”, aldus de professor.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok