De stad wil voorkomen dat de organisatie van rommelmarkten zelf een rommeltje wordt.
Volledig scherm
De stad wil voorkomen dat de organisatie van rommelmarkten zelf een rommeltje wordt. © Foto Ronny De Coster

Nieuw reglement tegen gerommel op de rommelmarkten: “Wildgroei en overlast voorkomen”

OudenaardeMet een nieuw reglement wil de stad Oudenaarde orde scheppen in de organisatie en het verloop van rommelmarkten. “We leggen een plafond op het aantal rommelmarkten en maken vooraf duidelijke afspraken met de organisatoren", voorziet schepen van Evenementen John Adam (Open Vld).

 1. Ziekenhuisdirectie reageert voor het eerst op motie wantrouwen door artsen: “Alle beslissingen zijn mee door hen genomen”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Ziekenhuis­di­rec­tie reageert voor het eerst op motie wantrouwen door artsen: “Alle beslissin­gen zijn mee door hen genomen”

  Ann De Maere, algemeen directeur van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde, reageert voor het eerst op de motie van wantrouwen die de artsenvereniging tegen haar en tegen de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft ingediend. “Die motie is ongegrond en schendt het imago van ons ziekenhuis als betrouwbare partner in fusiegesprekken”, zeggen De Maere en haar afdelingsdirecteurs. Hoe diep het conflict binnen het management van de kliniek wel zit, blijkt uit een mail die de directie dinsdagavond naar het personeel heeft verstuurd.
 2. Politie arresteert twee Nederlanders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan
  PREMIUM
  Avelgem/Kortrijk

  Politie arresteert twee Nederlan­ders voor diefstal van bijna half miljoen aan handtassen, vlak voor ze opnieuw willen toeslaan

  Twee Nederlanders die begin oktober vorig jaar in Avelgem een grote slag sloegen in een webshop van peperdure handtassen, zitten in de cel. Naar hun kompanen wordt nog gezocht. Opmerkelijk: de politie kon hen arresteren vlak voor ze opnieuw een zware roof gingen plegen, elders in West-Vlaanderen. De speurders kregen de daders op een heel speciale manier in het vizier.
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.