Vanop hun terrassen hebben de bewoners nu een fraai uitzicht op de Scheldevallei: "Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat men hier een woonwijk zou neerpoten", bedenken ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanop hun terrassen hebben de bewoners nu een fraai uitzicht op de Scheldevallei: "Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat men hier een woonwijk zou neerpoten", bedenken ze. © Foto Ronny De Coster

Nieuw project van bouwaannemer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”

HeurnePlannen voor de aanleg van een woonwijk langs de Heurnestraat stuiten er op hevig protest. Bouwheer Provum wil een verkaveling met 25 woningen aanleggen in het landelijke gebied. “Wij zijn hier komen wonen voor de rust en het zicht op de Scheldevallei. En plots krijgen we op een paar meter afstand 25 woningen in onze achtertuin. Zo’n wijk hoort hier helemaal niet thuis”, protesteren ze.

  1. Studenten  Arteveldehogeschool maken kleine tassen uit afgedankte textielstalen
    Lezersbijdrage

    Studenten Artevelde­ho­ge­school maken kleine tassen uit afgedankte textielsta­len

    Wereldwijd wordt jaarlijks naar schatting 92 miljoen ton textiel weggegooid en slechts 1 procent daarvan wordt gerecycleerd. Een afvalstroom waar misschien minder vaak aan gedacht wordt, zijn staalboeken en stalen van textiel. Étoui Étoui, een groepje van vier enthousiaste studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Oudenaarde wilde hier iets aan doen en ontwierp etuis, kleine tasjes, gemaakt uit die afgedankte stukken stof.
    Oudenaarde