De ringweg die het studiebureau voorstelt, zou starten aan de Lotharingenbrug, hier tussen het fietspad en de site Santens komen en leiden naar de rotonde Samsonite.
Volledig scherm
PREMIUM
De ringweg die het studiebureau voorstelt, zou starten aan de Lotharingenbrug, hier tussen het fietspad en de site Santens komen en leiden naar de rotonde Samsonite. © Foto Ronny De Coster

Nieuw mobiliteitsplan moet woonwijken in Oudenaarde leefbaarder maken: is ringweg oplossing om het drukke verkeer uit de stad weren?

OudenaardeHoe kan het stadsbestuur van Oudenaarde de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het centrum en de deelgemeenten verhogen? Het studiebureau dat aan het mobiliteitsplan werkt, heeft twee scenario’s klaar. Blijft het doorgaand verkeer de bestaande in- en uitvalswegen gebruiken? Of kiest de stad voor de aanleg van een nieuwe ringweg? Dan zijn vooral voor Eine de gevolgen heel drastisch.

 1. Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”
  PREMIUM
  REGIO

  Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplek­jes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”

  Kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw Jana Dobbelaere (24) neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen. “Dankzij corona heb ik heel wat mooie plekjes leren kennen. Ik hoef dus niet altijd de grens over. Dicht bij huis zijn er evengoed routes waar ik perfect kan trainen, mét vaak een schitterend uitzicht.” Wie thuis geen koersfiets heeft staan, hoeft niet te vrezen: de plekjes zijn ook geschikt voor sportieve wandelaars. Speciaal voor HLN voegde ze ook de gedetailleerde routes toe.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"