Het zomerse terras blijft nog heel de maand september op de Markt in Oudenaarde.
Volledig scherm
Het zomerse terras blijft nog heel de maand september op de Markt in Oudenaarde. © Ronny De Coster

Nazomeren in Oudenaarde: zomerse terrassen blijven staan en stad gaat ook zelf activiteiten organiseren

Het Oudenaardse stadsbestuur maakt plannen om allerlei nazomerse activiteiten te laten plaatsvinden in de stad. “Kleine evenementen kunnen opnieuw georganiseerd worden en we voorzien de komende weken heel wat animatie in het stadscentrum. Ook de zomerbar op de markt en de verschillende andere terrasuitbreidingen blijven staan tot eind september”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).

 1. Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem

  Bjarne (19) lag na aanrijding met fiets maanden in coma: “Eén ding wisten we zeker: we zouden niet toestaan dat hij verder moest leven als een plant”

  Op vrijdagavond 25 januari 2020 slaat het noodlot toe voor Bjarne Lippens (19) uit Zulte. Hij rijdt met zijn fiets naar een verjaardagsfeest maar wordt in de buurt van het Waregemse station aangereden door een automobilist. Bjarne valt op zijn hoofd, raakt zwaargewond en wordt in een coma gebracht die maanden zal duren. Een klein jaar na het ongeval keren we terug naar Bjarne en zijn vader Günter Lippens (47) uit Maldegem. “Hij gaat de laatste weken enorm vooruit”, zegt zijn papa. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt