De stad betaalt aan Sportoase jaarlijks een gebruiksrecht van 1,25 miljoen euro. "Die subsidie moet omlaag", vindt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit)
Volledig scherm
De stad betaalt aan Sportoase jaarlijks een gebruiksrecht van 1,25 miljoen euro. "Die subsidie moet omlaag", vindt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit) © Foto Ronny De Coster

Na hogere tarieven in het zwembad: “Stad moet jaarlijkse subsidie aan Sportoase verminderen”

OudenaardeOppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit) wil dat het stadsbestuur van Oudenaarde de jaarlijkse subsidie aan zwembaduitbater Sportoase terugschroeft. Ze legt de zaak voor op de komende gemeenteraad.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.