De gemeenteraadstafel in Oudenaarde, die over enkele jaren misschien nog groter wordt...
Volledig scherm
De gemeenteraadstafel in Oudenaarde, die over enkele jaren misschien nog groter wordt... © Ronny De Coster

N-VA Oudenaarde reageert kritisch op nieuws over onderzoek naar fusie Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem: “Geen fusie voor politiek zelfbehoud”

Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-PetegemOppositiepartij N-VA Oudenaarde reageert kritisch op het nieuws dat er een haalbaarheidsstudie komt naar een fusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Wij zijn zeker niet tégen fusies, maar het consolideren van de eigen machtspositie en politiek zelfbehoud mogen daarin geen rol spelen”, bedenkt fractieleider Kristof Meerschaut.

 1. Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaarheid onderzoeken”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaar­heid onderzoe­ken”

  De burgemeester van Oudenaarde en de gemeentebesturen van Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem praten over een fusie van de verschillende gemeenten. Een studie moet de haalbaarheid van een fusiegemeente met ongeveer 60.000 inwoners onderzoeken. “De deadline voor een definitieve beslissing tot vrijwillige fusie is 31 december 2023", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).
 2. Op deze zes plaatsen in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek is de frituur nog een echte “frietbarak”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  Op deze zes plaatsen in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek is de frituur nog een echte “frietbarak”

  Dat we de frituur nog vaak ’t frietkot noemen, komt allicht doordat het vroeger ook meestel een “barak” was. En ze bestaan gelukkig nog, de frituristen die zweren bij een chalet of een container. Naar aanleiding van de Week van de Friet bezochten we zes “barakfrituren” in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek. Smullen van verhalen en frietjes: laat het smaken.