Tijdens hun bezoek hadden ze extra aandacht voor de vele vrijwilligers in het centrum.
Volledig scherm
Tijdens hun bezoek hadden ze extra aandacht voor de vele vrijwilligers in het centrum. © Frank Eeckhout

Ministers bezoeken vaccinatiecentrum en steken vrijwilligers hart onder de riem

OudenaardeMinister Wouter Beke en minister Vincent Van Peteghem hebben een bezoek gebracht aan vaccinatiecentrum de Qubus in Oudenaarde. Bij hun bezoek hadden ze extra aandacht voor de vele vrijwilligers in het centrum.

 1. Oudenaarde dimt en dooft openbare verlichting, zet verwarming lager en onderzoekt of het warmte uit de Schelde kan halen: “Anders zou energiefactuur met wel één miljoen euro stijgen”
  Oudenaarde

  Oudenaarde dimt en dooft openbare verlich­ting, zet verwarming lager en onderzoekt of het warmte uit de Schelde kan halen: “Anders zou energiefac­tuur met wel één miljoen euro stijgen”

  Door de klimmende energieprijzen ziet de stad Oudenaarde de energierekening met ruim een miljoen euro stijgen. “We gaan door met ons energiebezuinigende investeringen en laten ook onderzoeken of we via warmtepompen warmte kunnen recupereren uit de Schelde”, kondigt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) aan.
 2. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.
 1. Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartverwarmend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Aalst/Zottegem

  Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelge­brui­ker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartver­war­mend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”

  Het verhaal van de dakloze rolstoelgebruiker Renzy Planchon (22), die Vlaanderen ronddoolt in autobussen en treinen, omdat hij geen onderdak heeft, brengt een gigantische solidariteitsactie op gang. “Dankzij de hulp die nu georganiseerd wordt, kan ik de draad weer oppikken. Er is weer hoop. Ik ben iedereen zó dankbaar!”
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.