De abdij staat er al eeuwen niet meer, maar met je smarthpone lijkt het alsof je er door stapt.
Volledig scherm
De abdij staat er al eeuwen niet meer, maar met je smarthpone lijkt het alsof je er door stapt. © Repro Ronny De Coster

Met smartphone in de hand door verdwenen abdij wandelen in Ename: “Vanaf volgend voorjaar kan je ook virtueel op de beiaard spelen”

De meer dan tweehonderd jaar geleden verdwenen beiaard van de abdij van Ename wordt opnieuw tot leven gebracht. Virtueel wel te verstaan. Voortaan kan je als bezoeker van de archeologische site op je smartphone of tablet de abdij terug opgebouwd zien zoals ze er in de middeleeuwen en in de 17de eeuw stond. “Dit is een uniek experiment in Vlaanderen”, zegt digitaal erfgoedexpert Daniel Pletinckx, die de technologie heeft ontwikkeld.

 1. Oudenaarde zet stewards in om heropening van winkels te begeleiden: “Ook koopzondagen zijn coronaveilig organiseerbaar”
  Oudenaarde

  Oudenaarde zet stewards in om heropening van winkels te begeleiden: “Ook koopzonda­gen zijn coronavei­lig organiseer­baar”

  Het stadsbestuur van Oudenaarde zet stewards in om de heropening van de winkels coronaveilig te laten verlopen. “In eerste instantie zijn het wel de handelaars die in hun zaak de veiligheid moeten garanderen”, benadrukt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). Hij wil ook koopzondagen toelaten. “Maar het zijn de handelaars die beslissen of die er effectief komen.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren