In het café staat een album met foto's van Jeannette bij een kaars.
Volledig scherm
PREMIUM
In het café staat een album met foto's van Jeannette bij een kaars. © Frank Eeckhout

Met Jeannette van het Molenhuis verliest Eine een icoon: "Al duizenden steunbetuigingen ontvangen"

EineMet Jeannette De Waele neemt Eine maandag afscheid van een icoon. De 77-jarige zaakvoerster van brasserie, restaurant, feestzaal het Molenhuis overleed zondag na een ziekte. “Tot op haar sterfbed bleef ze bekommerd om de zaak en de klanten. We hebben beloofd haar levenswerk verder te zetten. Daarna is ze met een glimlach op haar lippen ingeslapen", vertelt zoon Harold Vanderlinden.

 1. Angelique wil rouwbegeleiding uit taboesfeer halen: “Ik ontvang de nabestaanden in mijn living zodat ze zich op hun gemak voelen”
  Oudenaarde

  Angelique wil rouwbege­lei­ding uit taboesfeer halen: “Ik ontvang de nabestaan­den in mijn living zodat ze zich op hun gemak voelen”

  Angelique Breyne is rouwtherapeute in Oudenaarde maar helpt mensen over heel België en Nederland bij hun rouwproces. “Ik leer mensen de emoties en gevoelens of lichamelijke klachten die gepaard gaan met een rouwproces te herkennen. Hier in België is rouwbegeleiding nog steeds onbekend, mensen weten niet dat het bestaat of wat het inhoudt", ervaart Angelique.
 2. Hannes Bonami is één van de blikvangers in Triatlon van Vlaanderen: “Het zat dit seizoen echt nog niet mee”
  TRIATLON

  Hannes Bonami is één van de blikvan­gers in Triatlon van Vlaanderen: “Het zat dit seizoen echt nog niet mee”

  Onder impuls van voormalig wereldkampioen duatlon Rob Woestenborghs is de stad Oudenaarde zaterdag opnieuw in de ban van het triatlon en het duatlon. Onder de noemer Triatlon van Vlaanderen staat er een duatlon, sprint- en kwarttriatlon op het programma. Om en bij de 400 deelnemers zullen zaterdag de weg vinden naar de Vlaamse Ardennen. Onder hen ook een aantal bekende namen. Door een verschuiving in de kalender vindt diezelfde dag ook het BK kwarttriatlon plaats.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).