De lerarenopleiding in Oudenaarde gebeurt in leslokalen van Howest op de campus van het GO! atheneum Oudenaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
De lerarenopleiding in Oudenaarde gebeurt in leslokalen van Howest op de campus van het GO! atheneum Oudenaarde. © Foto Ronny De Coster

Meer dan 50 ‘zij-instromers’ starten half februari met lerarenopleiding in Oudenaarde: “Op eigen tempo pakket afwerken dat voor elk op maat is gemaakt”

OudenaardeDrie weken voor de start van het tweede semester hebben meer dan vijftig volwassenen zich al ingeschreven voor een verkorte lerarenopleiding aan de hogeschool Howest in Oudenaarde en Brugge. “We kunnen meer zogenaamde zij-instromers overtuigen om leraar te worden door in de opleiding rekening te houden met de werk- en privésituatie”, ondervindt opleidingsmanager Wouter Van Hoorne.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Cursisten van hét CVO maken achtergelaten fietsen weer rijklaar: “Goed voor de mobiliteit en kansen van mensen die het moeilijk hebben”
  PREMIUM

  Cursisten van hét CVO maken achtergela­ten fietsen weer rijklaar: “Goed voor de mobiliteit en kansen van mensen die het moeilijk hebben”

  Achtergelaten fietsen gaan in Oudenaarde niet langer naar een openbare verkoop of het containerpark, maar krijgen een nieuw ‘leven’. Daarvoor zorgen cursisten van het Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro. Een eerste lading is klaar. “Dit komt niet alleen de mobiliteit in de stad ten goede”, vindt mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld). Zijn collega van Sociale Zaken Mathieu Mas (CD&V), legt uit wie met de vernieuwde fietsen zal rijden.
  Oudenaarde