Optimist zijn, je geest helder houden en alles doen met mate: dat was de levensfilosofie van Marietje.
Volledig scherm
Optimist zijn, je geest helder houden en alles doen met mate: dat was de levensfilosofie van Marietje. © Ronny De Coster

Marietje De Meulemeester (105) is niet meer: Oudenaarde verliest oudste inwoonster

Marietje De Meulemeester, die met haar 105 jaar de oudste inwoner van Oudenaarde was, is overleden. Ze verbleef in het rusthuis Kloosterhof Pamele, waar ze nog alle dagen gedichten schreef, kruiswoordraadsels invulde en ‘de boekses’ las.

0 reacties

 1. Provinciegouverneur Van Cauter fluit gemeentebestuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateurisme en gezichtsverlies voor het bestuur”
  HOREBEKE

  Provincie­gou­ver­neur Van Cauter fluit gemeentebe­stuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateuris­me en gezichts­ver­lies voor het bestuur”

  Gemeenteraadslid Florian Vande Walle (Groen) verwijt de bestuursmeerderheid van burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen) puur amateurisme in het dossier van buurtweg 39. Provinciegouverneur Carine Van Cauter lijkt hem gelijk te geven: ze kwam al twee keer tussen in het dossier ten gunste van het raadslid.
 2. Van een zomerjaarmarkt tot een wandeling langs kunstwerken: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een zomerjaar­markt tot een wandeling langs kunstwer­ken: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni. Van uit de bol gaan op de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde tot snuisteren in antiek en brocante in Denderleeuw.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?