Met stoepkrijt tekenden de leerlingen dan maar zelf een oversteekplaats.
Volledig scherm
Met stoepkrijt tekenden de leerlingen dan maar zelf een oversteekplaats. © Foto Ronny De Coster

Ludieke actie van leerlingen Stella Matutina: “Geen zebrapad aan de school? Dan tekenen we er wel zelf een”

MichelbekeOm aan te klagen dat er aan hun school nog altijd geen zebrapad ligt, hielden leerlingen van de middelbare school Stella Matutina een ludieke actie.

 1. Buurtbewoners van GEMOK zijn niet gelukkig met nieuwe plannen voor voetbalsite: “Onverantwoord qua verkeersveiligheid, gevaarlijk vanwege grondverschuivingen”
  MAARKEDAL

  Buurtbewo­ners van GEMOK zijn niet gelukkig met nieuwe plannen voor voetbalsi­te: “Onverant­woord qua verkeers­vei­lig­heid, gevaarlijk vanwege grondver­schui­vin­gen”

  GEMOK, het buurtcomité dat zich verzet tegen de komst van een sportsite op de Kortekeer in Nukerke, vindt ook de nieuwe en gereduceerde plannen van het gemeentebestuur geen goed idee. “Dit is vragen om ongelukken, zowel door de gevaarlijke verkeerssituatie als door de ongeschiktheid van de bodem.”
 2. Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”
  MAARKEDAL

  Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”

  Plannen voor een grote sportsite met padelterreinen, een Finse piste en meerdere voetbalvelden aan de Kortekeer in Maarkedal? Daar kon het Agentschap Natuur en Bos eerder dit jaar niet mee lachen. De schetsen konden dan ook de vuilnisbak in. Nu heeft het gemeentebestuur een nieuw plan klaar, dat minder belastend is voor de natuur. Zonder padel of looppiste, maar wel veel plaats voor voetbal.