Lucien De Waele en zijn echtgenote Irma Schiettecatte met het boek waarin hij de geschiedenis van de passantenhaven vertelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucien De Waele en zijn echtgenote Irma Schiettecatte met het boek waarin hij de geschiedenis van de passantenhaven vertelt. © Foto Ronny De Coster

Lucien De Waele blikt in boek terug op ontstaan en groei van jachthaven: “Ik was de eerste die geloofde in de toeristische waarde van een passantenhaven”

OudenaardeAchttien jaar nadat hij is aangesteld als de eerste havenmeester van Oudenaarde, blikt Lucien De Waele (83) terug op het ontstaan en de groei van de passantenhaven en over zijn eigen belevenissen aan oever van de oude Scheldearm. “In het begin had ik weinig supporters, maar ik ben er blijven in geloven. En kijk nu maar eens wat er is van geworden”, zegt hij zichtbaar trots.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.