Johan Tahon.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Tahon. © Foto Ronny De Coster

Kunstenaar Johan Tahon (55) blij verrast met bezoek van koning Filip: “Wat een eer dat hij puur voor de tentoonstelling naar Oudenaarde komt”

Oudenaarde/ZwalmKunstenaar Johan Tahon (55) reageert uitermate blij op het nieuws dat koning Filip volgende week dinsdag naar Oudenaarde komt om in het MOU museum de tentoonstelling “Universus” te  bezoeken. “Ik ga hem zeker ook eens meenemen naar de kleine Markt om het beeld Universus te tonen, dat zijn broer prins Laurent in 1999 heeft ingehuldigd”, reageert de kunstenaar. De tentoonstelling in het MOU wordt wegens groot succes ook verlengd.

 1. Van de goedkoopste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van de goedkoop­ste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten

  Een recordaantal van bijna 16.000 studenten vatte nog maar pas een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Het festival Student Welcome op het Mandelaplein vierde die start donderdagavond. Een ideaal moment om onze Kortrijk-reporter en eeuwige student twaalf niet te missen aanraders op een presenteerblaadje aan te laten reiken. Waar vind je in Kortrijk de goedkoopste eetplekjes en koffiebars, waar ontmoet je de meest studentikoze cafébazen, wie heeft de strafste studentenclub,… Want het mag ook zeker eens wat luchtiger, na de schooldreiging van afgelopen donderdag op Hoog Kortrijk.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Internationaal gewaardeerde kunstenaar Johan Tahon (55) exposeert in Oudenaarde: “Ik zal nooit vergeten dat hier mijn springplank heeft gestaan”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Zwalm/Menen

  Internatio­naal gewaardeer­de kunstenaar Johan Tahon (55) exposeert in Oudenaarde: “Ik zal nooit vergeten dat hier mijn spring­plank heeft gestaan”

  Zijn rijzige beelden staan in grote musea over heel de wereld, maar toch is Johan Tahon (55) zò gelukkig dat hij de komende maanden mag exposeren in het stadhuis van Oudenaarde, vlak bij het cafeetje waar alles dik twintig jaar geleden begon. Hoe kunstpaus Jan Hoet toen zelfs prins Laurent inschakelde om de toenmalige burgemeester van Oudenaarde over de brug te halen, vertelt de kunstenaar zelf.
 1. Kunstenaar Johan Tahon mag beeld overhandigen aan de paus: “Met het werk in mijn handen heb ik in het Vaticaan dezelfde weg afgelegd als Michelangelo”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Zwalm/Menen

  Kunstenaar Johan Tahon mag beeld overhandi­gen aan de paus: “Met het werk in mijn handen heb ik in het Vaticaan dezelfde weg afgelegd als Michelange­lo”

  Opmerkelijke ontmoeting maandag in het Vaticaan: paus Franciscus ontving er de Oudenaards-Zwalmse kunstenaar Johan Tahon. De beeldende artiest mocht aan de kerkleider persoonlijk het beeld Métanoia overhandigen. “Een ongelooflijke belevenis. Niet te geloven dat mijn werk nu tussen dat van Michelangelo en de allergrootste meesters staat”, vertelt Tahon overdonderd na de pauselijke audiëntie.