Andrea Boonaert (links) en meester Maarten Blondeel.
Volledig scherm
Andrea Boonaert (links) en meester Maarten Blondeel. © GEDR

Klacht van Andrea Boonaert (25), die in AZ Oudenaarde werd weggestuurd met acute appendicitis, ongegrond verklaard: “Wij gaan in beroep”

OUDENAARDEDe correctionele rechtbank heeft de klacht tegen een spoedarts en het AZ Oudenaarde van Andrea Boonaert (25) ongegrond verklaard. Tien jaar geleden werd ze er weggestuurd ondanks een acute blindedarmontsteking.“Er werden nochtans wel degelijk professionele fouten vastgesteld”, zegt Maarten Blondeel, die Andrea verdedigt.

  1. “Führertrein was hier op 22 december 1940 gestationeerd”: Jozef Bourdeaudhui vond in Militärarchiv antwoord op vraag of Adolf Hitler ooit in tunnel van Louise-Marie heeft overnacht
    PREMIUM
    RONSE/MAARKEDAL

    “Führer­trein was hier op 22 december 1940 gestatio­neerd”: Jozef Bourdeaud­hui vond in Militärar­chiv antwoord op vraag of Adolf Hitler ooit in tunnel van Loui­se-Ma­rie heeft overnacht

    De vraag of Adolf Hitler al dan niet in de tunnel van Louise-Marie is geweest tijdens de Twee Wereldoorlog werd opnieuw actueel naar aanleiding van de werkzaamheden die daar aan de gang zijn. Jozef Bourdeaudhui (71) van de heemkundige kring Businarias van Maarkedal heeft over de vraag in het verleden opzoekingswerk gedaan. “De Führertrein heeft er halte gehouden op 22 december 1940. Hitler was toen op weg naar de stellingen nabij Boulogne.”