"Na een behandeling van twee weken in het ziekenhuis zal ik me weer een tijdje beter voelen, maar dat is helaas maar tijdelijk", bedenkt Kayleigh (19).
Volledig scherm
PREMIUM
"Na een behandeling van twee weken in het ziekenhuis zal ik me weer een tijdje beter voelen, maar dat is helaas maar tijdelijk", bedenkt Kayleigh (19). © Kayleigh De Kerpel

Kayleigh (19) elk jaar twee weken in het ziekenhuis omdat overheid peperduur muco-medicijn niet terugbetaalt: “200.000 euro kunnen wij zelf niet neertellen”

Nederename“Waarom blijf de overheid weigeren om een medicijn terug te betalen, dat het leven van mij en meer dan duizend andere muco-patiënten in ons land draaglijk zou maken?” vraagt Kayleigh De Kerpel (19) uit Nederename (Oudenaarde) zich af. Tegen de taaislijmziekte voert ze al heel haar leven een strijd en die wordt almaar zwaarder.

  1. Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx in de kleuren van PTR aan de start van de 90ste Monte Carlo: “Podiumplaats in onze klasse zou al heel mooi zijn”
    AUTOSPORT

    Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx in de kleuren van PTR aan de start van de 90ste Monte Carlo: “Podium­plaats in onze klasse zou al heel mooi zijn”

    De troepen van Pieter Tsjoen zijn goed vertegenwoordigd in Monaco, waar de eerste WK-rally van het seizoen traditioneel op de kalender staat. In de kleuren van PTR, het team van de Oost-Vlaamse rallyman en ondernemer, zien we twee wagens: een Skoda Fabia Evo voor Freddy Loix en Pieter Tsjoen zelf en een Renault Clio voor Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx. Beide teams hebben al ervaring in de legendarische Monte Carlo en vertrekken met een zekere ambitie.