Bewoners van de Zwijndries en Vijverweide vinden het project niet passen in hun buurt.
Volledig scherm
Bewoners van de Zwijndries en Vijverweide vinden het project niet passen in hun buurt. © Ronny De Coster

Inwoners van Ename protesteren tegen komst nieuwbouwproject: “Te groot, schending van groene buffer en problematisch voor mobiliteit”

Bewoners van de Zwijndries en de achterliggende woonwijk Vijverweide in Ename hebben meer dan veertig bezwaarschriften ingediend tegen de aangekondigde afbraak van een oude boerderij voor de bouw van appartementen en woningen. “Dit project hoort hier niet thuis: het is te grootschalig, schendt de groene buffer en zal parkeer- en verkeersproblemen veroorzaken”, vrezen ze.

0 reacties

 1. Tournée générale: Restaurant De Kring heropent na jaar vol verbouwingen en véél vrije tijd: “Ik zal het voorlezen van verhaaltjes aan mijn kinderen ‘s avonds missen”
  PREMIUM
  Wortegem-Petegem

  Tournée générale: Restaurant De Kring heropent na jaar vol verbouwin­gen en véél vrije tijd: “Ik zal het voorlezen van verhaal­tjes aan mijn kinderen ‘s avonds missen”

  Françoise Tack (67) en haar zoon Fabien Meert (41) starten in een opgefrist restaurant De Kring aan de heropening van de horeca zaterdag. Net voor de lockdown van vorig jaar begonnen ze aan hun verbouwingswerken, waar ze plots bijzonder veel tijd voor hadden. Na een jaar quality time met de kinderen, hopen ze dat het vanaf zaterdag wordt zoals in de voorbije 25 jaar: àlles voor de klanten. “Mijn kinderen zullen moeten wennen aan de nieuwe situatie”, glimlacht Fabien.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten