“Ik breng een lach maar zag ook al veel tranen”: in het spoor van Micha die met zijn omgebouwde brommer al 800 dorpelserenades bracht

OudenaardeEen brommer met daarop een versterker, een megafoon, een toeter en een vrolijke muzikant: dat is de Airkesmachine die al anderhalf jaar door Zuid-Oost-Vlaanderen toert om er zogenaamde dorpelserenades te brengen bij mensen die in deze coronatijden een opkikkertje kunnen gebruiken. “Ik breng een lach, maar zag ook veel tranen”, getuigt Micha Vandendriessche (47) na meer dan 800 stops aan voordeuren.

 1. AZ Oudenaarde moet op zoek naar nieuwe directeur: Ann De Maere stapt op na conflict met medische raad

  AZ Oudenaarde moet op zoek naar nieuwe directeur: Ann De Maere stapt op na conflict met medische raad

  Het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde zit zonder directeur. Ann De Maere, die het ziekenhuis achttien jaar heeft geleid, is opgestapt. Haar ontslag is het gevolg van het conflict met de medische raad van het ziekenhuis en wijst erop, dat de crisis in het management van de kliniek nog lang niet opgelost is. “De medische raad heeft het imago van ons ziekenhuis als betrouwbare partner onherstelbaar beschadigd”, vindt De Maere.
  Oudenaarde
 2. MIJN STAD. Stephan Coesens over zijn Oudenaarde: “Als 65-jarige pompier moet ik even snel de ladder op kunnen als een twintiger”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Stephan Coesens over zijn Oudenaarde: “Als 65-jarige pompier moet ik even snel de ladder op kunnen als een twintiger”

  Hij werd geboren in Brakel, maar intussen woont Stephan Coesens al meer dan dertig jaar in Oudenaarde. Door zijn talloze engagementen in het verenigingsleven en lid van de brandweer behoort hij tot de bekendste inwoners van de stad. “Ik ben verknocht aan Oudenaarde, maar de helft van mijn hart ligt ook wel in zusterstad Coburg”, bekent Stephan.
  Oudenaarde
 3. Woonzorg Oudenaarde opent nieuw centrum voor dagverzorging in Eine: “Zorgen dat senioren niet in sociaal isolement geraken”
  PREMIUM

  Woonzorg Oudenaarde opent nieuw centrum voor dagverzor­ging in Eine: “Zorgen dat senioren niet in sociaal isolement geraken”

  Woonzorg Oudenaarde heeft officieel het centrum voor dagverzorging Hastings in Eine geopend. “Zo zorgen we ervoor dat zorgbehoevende ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. We willen hen ondersteunen waar nodig”, zegt schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas. De directeur van de instelling kondigt voor de toekomst nóg een bijkomende dienstverlening.
  Oudenaarde