Gedeputeerde An Vervliet onthult samen met de eigenaars Julien en Lena de gedenkplaat.
Volledig scherm
Gedeputeerde An Vervliet onthult samen met de eigenaars Julien en Lena de gedenkplaat. © Repro DCRB

Huis Beaucarne wint Ergoedprijs van de provincie: “Een uniek bewaard en enthousiasmerend verhaal”

EnameHuis Beaucarne in Ename is zaterdag uitgeroepen tot de winnaar van de Erfgoedprijs 2021 van de Provincie Oost-VlaanderenDe tuin van Huis Beaucarne in Ename.

 1. 
André Vansteenbrugge ziet Oudenaarde en de buurgemeenten om verschillende redenen niet bij elkaar passen: “Zelfs de manier waarop ons afvalwater wegstroomt, verschilt grondig”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  André Vansteen­brug­ge ziet Oudenaarde en de buurgemeen­ten om verschil­len­de redenen niet bij elkaar passen: “Zelfs de manier waarop ons afvalwater wegstroomt, verschilt grondig”

  “Een gemeentefusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem kan niet goed aflopen”, vindt André Vansteenbrugge, Oudenaards gemeenteraadslid en schrijver van een “sprookje” over de fusie. Hij bekijkt ze op een manier waarop anderen het nog niet deden en ziet het mogelijke opdoeken van de gemeentescholen en hoe ook sociale woningen en zelfs de rioleringen een gelukkig huwelijk in de weg staan.
 1. Provinciegouverneur Van Cauter fluit gemeentebestuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateurisme en gezichtsverlies voor het bestuur”
  HOREBEKE

  Provincie­gou­ver­neur Van Cauter fluit gemeentebe­stuur voor de tweede keer terug over ligging van buurtweg 39: “Puur amateuris­me en gezichts­ver­lies voor het bestuur”

  Gemeenteraadslid Florian Vande Walle (Groen) verwijt de bestuursmeerderheid van burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen) puur amateurisme in het dossier van buurtweg 39. Provinciegouverneur Carine Van Cauter lijkt hem gelijk te geven: ze kwam al twee keer tussen in het dossier ten gunste van het raadslid.