Burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen). © Foto's Ronny De Coster

Hoe ver staat intussen de gemeentefusie van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem Petegem? Over meer geld, minder politici en de stem van het volk.

Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-PetegemGeen emotionele overwegingen, maar schaalvergroting en centen maken dat Oudenaarde en buurgemeenten Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem sinds enkele maanden naar elkaar lonken. Wat staat er op het spel? Waar staan we? En krijgt de bevolking écht een vinger in de pap?

  1. Worden Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem beter van een fusie? “Niemand mag uit de boot vallen”
    PREMIUM
    Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

    Worden Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem beter van een fusie? “Niemand mag uit de boot vallen”

    De aankondiging dat de stad Oudenaarde mogelijk een fusie aangaat met randgemeenten Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem lokte de voorbije maanden flink wat reacties uit. “Meer bestuurskracht”, is het belangrijkste motief. Maar worden ook de inwoners beter van de samensmelting van een stad en drie gemeenten? We vragen het aan vijf bekende inwoners.