Een rotonde die er eigenlijk geen is, veroorzaakt te veel verwarring. Daarom laat de stad het kruispunt herinrichten.
Volledig scherm
Een rotonde die er eigenlijk geen is, veroorzaakt te veel verwarring. Daarom laat de stad het kruispunt herinrichten. © Foto Ronny De Coster

Gewone rotonde moet verwarrend kruispunt in de Minderbroedersstraat veiliger maken

OudenaardeHet stadsbestuur van Oudenaarde maakt plannen voor de heraanleg van het kruispunt van de Minderbroedersstraat met de Meerspoort. De ongewone inrichting van het kruispunt brengt nogal wat chauffeurs in verwarring, wat geregeld leidt tot ongevallen.

 1. Celstraf van 4 jaar voor handlanger drugsdealer wordt volledig effectief na brandstichtingen: “Ook in Spanje in aanraking met gerecht voor drugs en wapens.”
  Kluisbergen/Oudenaarde/Menen

  Celstraf van 4 jaar voor handlanger drugsdea­ler wordt volledig effectief na brandstich­tin­gen: “Ook in Spanje in aanraking met gerecht voor drugs en wapens.”

  Een 28-jarige man uit Menen leefde na een veroordeling voor brandstichtingen in Kluisbergen zijn voorwaarden niet na en blijkt nu ook in Spanje al met het gerecht in aanraking te zijn gekomen voor drugs en wapenbezit. Het zorgde er voor dat de rechtbank in Kortrijk zijn effectieve celstraf van 2 jaar bij verstek omzette in eentje van 4 jaar.
 2. 
Legendarische Free Feesten komen na 17 jaar terug met dezelfde formule: “Drie dagen ambiance met tientallen artiesten en een grote internationale topper”
  PREMIUM
  Brakel

  Legenda­ri­sche Free Feesten komen na 17 jaar terug met dezelfde formule: “Drie dagen ambiance met tientallen artiesten en een grote internatio­na­le topper”

  Zeventien jaar nadat hij de laatste Free Feesten organiseerde, komt gewezen radiomaker en programmator Rik De Nijs met verrassend nieuws: het legendarische liedjesfestival komt terug. De Nijs gaat daarvoor in zee met voetbalclub Olsa Brakel. De Free Feesten brengen in het eerste weekend van juli tientallen artiesten naar Brakel.