Op dit moment staat de container ter hoogte van de voormalige houthandel Van Herzeele en is hij enkel bereikbaar langs de Plezierstraat.
Volledig scherm
Op dit moment staat de container ter hoogte van de voormalige houthandel Van Herzeele en is hij enkel bereikbaar langs de Plezierstraat. © Foto DCRB

Gemeente stelt opgepompt grondwater van werkzaamheden aan Nazarethsesteenweg ter beschikking van landbouwers

KruisemHet gemeentebestuur van Kruisem neemt een opmerkelijke maatregel in het kader van de aanhoudende droogte: inwoners en landbouwers krijgen het water ter beschikking dat de aannemer oppompt bij de werkzaamheden aan de Nazarethsesteenweg.

 1. Supporters voelden tweede Belgische titel van Merlier aankomen, het scenario voor het feest lag klaar: “Bij de laatste ronde wist ik dat het tijd was om het café van mama Heidi te gaan openen”
  PREMIUM
  WORTEGEM-PETEGEM

  Supporters voelden tweede Belgische titel van Merlier aankomen, het scenario voor het feest lag klaar: “Bij de laatste ronde wist ik dat het tijd was om het café van mama Heidi te gaan openen”

  In café Sint-Arnolduspleintje van mama Heidi D’Hulst was het opnieuw alle hens aan dek nadat Tim Merlier voor de tweede keer Belgisch kampioen wielrennen werd. Gelukkig hadden enkele vooruitziende supporters de deuren al geopend terwijl Heidi van Middelkerke huiswaarts keerde. “We voelden die tweede titel aankomen!”
 2. Van een zomerjaarmarkt tot een wandeling langs kunstwerken: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een zomerjaar­markt tot een wandeling langs kunstwer­ken: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Nog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Dan helpt onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni. Van uit de bol gaan op de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde tot snuisteren in antiek en brocante in Denderleeuw.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.