De stad wou via de subsidies de leegstand in het centrum bekampen. “Die actie is succesvoller dan we hadden verwacht”, zegt schepen Carine Portois (Open Vld).
Volledig scherm
De stad wou via de subsidies de leegstand in het centrum bekampen. “Die actie is succesvoller dan we hadden verwacht”, zegt schepen Carine Portois (Open Vld). © Foto Ronny De Coster

Geen subsidies meer voor wie winkelpanden renoveert in centrum Oudenaarde: het budget zit er al door

Het stadsbestuur van Oudenaarde zit al door het budget dat het had uitgetrokken om eigenaars te motiveren om winkelpanden in het centrum te renoveren. Er was 150.000 euro voorzien, maar de stad heeft nu al voor 215.795 euro aan facturen en draait de geldkraan dicht.

2 reacties

 • de moor De Moor Fabien

  1 jaar geleden
  Vele eigenaars hebben de subsidie in hun zak gestoken en niets gedaan, vraag dat geld terug en u hebt nieuwe reserve
 • Chris Ysebaert

  1 jaar geleden
  De parkings op de gerenoveerde markt waren ook niet nodig. Straks zijn er nog amper winkels in het centrum door e-commerce.
 1. Terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) telewerk verplicht, vergadert zijn eigen gemeenteraad in Brakel ook vanavond nog fysiek: “Coronaveilig en veel kwalitatiever dan babbelen tegen schermpjes”
  PREMIUM
  Brakel

  Terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) telewerk verplicht, vergadert zijn eigen gemeente­raad in Brakel ook vanavond nog fysiek: “Coronavei­lig en veel kwalitatie­ver dan babbelen tegen schermpjes”

  “Neen, in Brakel schakelen wij niet over op een digitale gemeenteraad”, houdt Stefaan Devleeschouwer, burgemeester en aanvoerder van de liberale meerderheid er vol ondanks protest en zelfs een klacht van de oppositie. Dat Alexander De Croo, federaal premier (én Brakels gemeenteraadslid) zo fel aanstuurt op telewerken, doet daarbij ook niet ter zake, vindt Devleeschouwer.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken