Gaybashing op dag tegen homohaat in Oudenaarde: daders slaan en schoppen slachtoffer en gooien regenboogvlag in de Schelde

OudenaardeUitgerekend op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie is in Oudenaarde een jongen op straat hard geschopt en geslagen. De twee vermoedelijke daders zijn opgepakt. Het gaat waarschijnlijk om een geval van gaybashing. 

 1. Joris trok met vrouw en drie jonge kinderen op wereldreis: “Toen kwam corona, moesten we terugkeren en waren we dakloos. Maar...”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Joris trok met vrouw en drie jonge kinderen op wereldreis: “Toen kwam corona, moesten we terugkeren en waren we dakloos. Maar...”

  Voor zes maanden op wereldreis vertrekken met je vrouw en drie jonge kinderen, maar door de coronapandemie al na een maand moeten terugkeren en dan vaststellen dat je eigenlijk dakloos bent. Het is was Joris Meersschaert heeft meegemaakt. Het opmerkelijke avontuur goot hij in boekvorm, dat zeker geen klaagzang is. “Wees verwonderd: bijna alles komt altijd goed”, vat Joris zijn boodschap samen.
 2. Waar tot in 2013 een elektriciteitscentrale stond, moet straks een bedrijventerrein groeien: provincie organiseert een participatiemarkt over toekomst van Ruien Centraal
  KLUISBERGEN

  Waar tot in 2013 een elektrici­teits­cen­tra­le stond, moet straks een bedrijven­ter­rein groeien: provincie organi­seert een participa­tie­markt over toekomst van Ruien Centraal

  De provincie Oost-Vlaanderen organiseert op zaterdag 25 september tussen 10 en 17 uur een participatiemarkt op de site Ruien Centraal, waar tot 2013 de elektriciteitscentrale stond. Daarvoor wordt een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt met als doel daar een duurzaam economisch reconversieproject te realiseren.