De burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen) willen hun gemeenten fuseren tot één.
Volledig scherm
De burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen) willen hun gemeenten fuseren tot één. © Foto's Ronny De Coster

Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaarheid onderzoeken”

Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-PetegemDe burgemeester van Oudenaarde en de gemeentebesturen van Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem praten over een fusie van de verschillende gemeenten. Een studie moet de haalbaarheid van een fusiegemeente met ongeveer 60.000 inwoners onderzoeken. “De deadline voor een definitieve beslissing tot vrijwillige fusie is 31 december 2023", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).

 1. N-VA Oudenaarde reageert kritisch op nieuws over onderzoek naar fusie Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem: “Geen fusie voor politiek zelfbehoud”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  N-VA Oudenaarde reageert kritisch op nieuws over onderzoek naar fusie Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem: “Geen fusie voor politiek zelfbehoud”

  Oppositiepartij N-VA Oudenaarde reageert kritisch op het nieuws dat er een haalbaarheidsstudie komt naar een fusie tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Wij zijn zeker niet tégen fusies, maar het consolideren van de eigen machtspositie en politiek zelfbehoud mogen daarin geen rol spelen”, bedenkt fractieleider Kristof Meerschaut.
 2. Ivan Adriaenssens tekende het scenario voor de jubileumstrip van Vlaams Parlement
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  Ivan Adriaens­sens tekende het scenario voor de jubileum­strip van Vlaams Parlement

  “Het grote publiek kent mij niet, maar dat is ook nergens voor nodig.” Het zijn de woorden van een bescheiden Ivan Adriaenssens (52) uit Maarkedal. Nochtans schreef hij het scenario voor een strip over het Vlaams Parlement, dat zijn gouden jubileum viert. De Kieldrechtenaar vond jaren geleden een vaste stek in de Vlaamse Ardennen en is een gevestigde waarde in het wereldje van de tekenaars.