JYSK komt in het pand links op de foto, Action neemt de winkel ernaast.
Volledig scherm
JYSK komt in het pand links op de foto, Action neemt de winkel ernaast. © Foto Ronny De Coster

Frunpark krijgt eerste JYSK in provincie

De Deense meubelketen JYSK opent volgende maand een nieuwe vestiging in Oudenaarde. De winkel komt in het Frunpark aan de Gentstraat in Bevere. "Het is de eerste in Oost-Vlaanderen en de vijfde in België. We zullen hier acht mensen tewerkstellen en zijn nog naar personeel op zoek", zegt Remco Braaksma. Zijn buur wordt de Action-winkel, want die verhuist van Eine naar Bevere.

 1. ‘Een Bordje Opzij’ redde het voorbije jaar al meer dan 300 maaltijden van de vuilnisbak: “En nu tijd voor grote lenteschoonmaak in de koelkast”
  PREMIUM

  ‘Een Bordje Opzij’ redde het voorbije jaar al meer dan 300 maaltijden van de vuilnisbak: “En nu tijd voor grote lente­schoon­maak in de koelkast”

  Met hun initiatief ‘Een Bordje Opzij’ hebben vrienden Lowie Cloet en Enriqué Van Cauwenberge de voorbije maanden belet dat 300 “overtollige” maaltijden niet in de vuilsnisbak belandden, maar terecht zijn gekomen bij iemand die er (gratis) kon van genieten. “We sporen mensen aan om restjes te delen. Weet je dat daar zelfs al oesters bij zaten?”, bedenkt het duo, dat hier uitlegt hoe het systeem werkt.
  Oudenaarde
 2. ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatieve of een zware behandeling met hooguit 15% overlevingskans. We gaan ervoor”
  PREMIUM
  13

  ‘Prinses Lara’ heeft opnieuw kanker: “Palliatie­ve of een zware behande­ling met hooguit 15% overle­vings­kans. We gaan ervoor”

  Vorig jaar kleurde de Ronde van Vlaanderen roze om ‘prinses Lara’ te steunen. Terwijl de renners vochten op de kasseien, was deze peuter van bijna 2 jaar oud haar chemoparcours begonnen. Dat deed het meisje zo dapper dat ze de kankercellen uit de koers leek te rijden. Maar in dit nieuwe wielerseizoen is er voor haar ouders alleen nog verdriet en angst om haar te verliezen. “En een heel klein beetje hoop, dat we met twee handen grijpen. Zusje Liv kijkt ernaar uit om haar zus te helpen redden met beenmerg.”
  Oudenaarde
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.