Het vernieuwde Feestcomité Leupegem heeft kennelijk ook nieuwe ideeën.
Volledig scherm
Het vernieuwde Feestcomité Leupegem heeft kennelijk ook nieuwe ideeën. © Foto Ronny De Coster

Feestcomité Leupegem komt met primeur op de kermis: “Voor het eerst in Oudenaarde geluidsarm vuurwerk”

LeupegemHet Feestcomité Leupegem komt tijdens het kermisweekend van 19 tot 21 augustus met een primeur voor de stad: voor het eerst gaat er geluidsarm en dus diervriendelijk vuurwerk te lucht in.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Mathilde Haesaert (24) legt eed af als Groen-gemeenteraadlid in Oudenaarde
  Oudenaarde/Mater

  Mathilde Haesaert (24) legt eed af als Groen-gemeente­raad­lid in Oudenaarde

  “Net als Luc ben ik afkomstig uit de deelgemeente Mater. Ik zal dan ook met veel overtuiging zijn werk verder zetten. Het behoud van open ruimte en van onze kouters, veilige fietsverbindingen vanuit de deelgemeenten naar het centrum, dat zijn ook thema’s die mij nauw aan het hart liggen. Daarnaast wil ik mij als 24-jarige natuurlijk ook inzetten voor het jeugdbeleid in onze stad. Ontmoetingsruimte, welzijn, jongeren die zich goed voelen in hun vel, daarvan lig ik wakker”, schetst Mathilde Hasaert haar aandachtspunten.