Ham langs de Schelde is goed van zitbanken voorzien, maar verderop langs de Schelde zijn de plekjes om te verpozen minder talrijk.
Volledig scherm
Ham langs de Schelde is goed van zitbanken voorzien, maar verderop langs de Schelde zijn de plekjes om te verpozen minder talrijk. © Foto Ronny De Coster

Enquête bewijst het: “Oudenaarde heeft nood aan meer zitbanken langs wandelpaden en fietswegen”

OudenaardeInwoners van Oudenaarde willen meer zitbanken langs wandelpaden en fietswegen. Dat blijkt volgens de partij Groen uit een rondvraag die ze zelf heeft georganiseerd. Schepen van Openbare Werken John Adam (Open Vld) reageert geïnteresseerd. “Maar de plaatsing van meer zitbanken mét vuilnisbakken moet welverwogen gebeuren”, merkt hij op.

  1. Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabele asfaltwegen”
    PREMIUM

    Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabe­le asfaltwe­gen”

    “Het was ons niet eens om de koers te doen toen we ons dertig jaar geleden verzetten tegen het verdwijnen van de kasseien op de Haaghoek en nog 24 andere andere plaatsen in de Vlaamse Ardennen”, bekennen Paul Van Ceunebroeck, Marc De Jonghe en Robin Vanheuverswyn. De drie haalden zich de woede op de hals van kasseistrookbewoners én plaatselijke politici, maar prijzen zich vandaag gelukkig om hun kasseikoppigheid. Want je wil je toch niet voorstellen hoe de streek en de koers eruit gezien hadden zonder die cobblestones?
    Oudenaarde