“We waren nog maar een maand gestart, toen de lockdown kwam”, vertelt Jeroen Matthys.
Volledig scherm
PREMIUM
“We waren nog maar een maand gestart, toen de lockdown kwam”, vertelt Jeroen Matthys. © Ronny De Coster

De eerste zomer van Jeroen Matthys (38) in Surfyr: “Lockdown was een zegen voor ons gezinsleven, maar toch blij dat we weer aan de slag zijn”

MullemDan kan je na maanden werk en voorbereiding je zaak openen, gooit corona roet in het eten. Wij brengen deze week het verhaal van startende ondernemers die het meemaakten. Ook Jeroen Matthys (38) en Els Herremans (42) moesten hun droom even op pauze zetten. Hoe kijken zij terug op de voorbije bewogen maanden en wat verwachten ze van hun eerste zomer?

 1. Schepen van Ruimtelijke Ordening probeert eigen tuin vol bouwovertredingen te regulariseren: “Ik heb als politicus niet méér rechten, maar ook niet minder, toch?”
  PREMIUM
  Brakel/Everbeek

  Schepen van Ruimtelij­ke Ordening probeert eigen tuin vol bouwover­tre­din­gen te regularise­ren: “Ik heb als politicus niet méér rechten, maar ook niet minder, toch?”

  De Brakelse Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Vanderstuyf (Open Vld) gaat strenger toezien op bouwovertredingen, maar ondertussen is zowat alles rond zijn eigen huis één grote bouwovertreding. Dat blijkt uit een rapport van de dienst Stedenbouw. Ondertussen zit de liberaal aan de knoppen van een nieuw uitvoeringsplan, dat plotsklaps ook zijn eigendom in regel zou brengen. De kunstgrepen die de politicus daarvoor de voorbije drie jaar uitvoerde, roepen vragen op.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park