Meat & Storage DC had plannen om de diepvriestoren te bouwen op het braakliggende terrein naast de huidige bedrijfsgebouwen.
Volledig scherm
Meat & Storage DC had plannen om de diepvriestoren te bouwen op het braakliggende terrein naast de huidige bedrijfsgebouwen. © Foto Ronny De Coster

Dan toch geen diepvriestoren van 46 meter hoog: stad houdt vergunning vleesbedrijf tegen

OudenaardeVleesverwerkend bedrijf nv Meat & Storage DC krijgt geen vergunning voor de bouw van een diepvriestoren tussen de Paalstraat en Lindestraat. Dat heeft het stadsbestuur maandag beslist.

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.