Renzy Planchon wacht op de bus. "Het maakt niet uit waar hij me brengt", zegt de dakloze twintiger, die hele dagen met het openbaar vervoer ronddoolt om toch maar niet op straat te moeten leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Renzy Planchon wacht op de bus. "Het maakt niet uit waar hij me brengt", zegt de dakloze twintiger, die hele dagen met het openbaar vervoer ronddoolt om toch maar niet op straat te moeten leven. © Foto Ronny De Coster

Dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) doolt elke dag met trein en bus door heel Vlaanderen: “Mijn manier om niet op straat te moeten leven”

Oudenaarde/Kruisem/Zottegem“Hoe is het mogelijk dat in een ontwikkeld land als het onze een 22-jarige met een beperking hopeloos aan zijn lot kan worden overgelaten?”, vraagt Renzy Planchon zich af. De rolstoelgebruiker leeft sinds enkele weken noodgedwongen op straat, maar ook in bussen en treinwagons. “Er moet toch een job bestaan die ook voor mij doenbaar is?”

 1. Ambachtelijkste bakkerij van Oudenaarde sluit na 100 jaar de deuren: “Alleen maar brood en koffiekoeken gebakken”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Ambachte­lijk­ste bakkerij van Oudenaarde sluit na 100 jaar de deuren: “Alleen maar brood en koffiekoe­ken gebakken”

  Luc Vander Guchten en Arlette Noterman (beiden 66) doven definitief de broodoven, die zij 39 jaar lang opstookten aan de Burg. De bakkerij zelf bestond meer dan 100 jaar. Luc en Arlette blikken terug en geven ook het geheim prijs van hun brood, dat veel klanten van ver buiten Oudenaarde lokte. “Ik mag zeggen dat wij brood hebben gebakken, dat je nergens anders kon kopen”.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.