Chris Pielaat, Johan Browaeys, Carol Vander Cruyssen, Ludo Van Dorpe en Lieven Barbier hadden elkaar niet meer gezien, sinds ze in maart vorig jaar met het coronavirus werden besmet.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Pielaat, Johan Browaeys, Carol Vander Cruyssen, Ludo Van Dorpe en Lieven Barbier hadden elkaar niet meer gezien, sinds ze in maart vorig jaar met het coronavirus werden besmet. © Foto Ronny De Coster

Coronaslachtoffers zien elkaar na 488 dagen terug: “Onze band is nog sterker geworden”

OudenaardeVoor het eerst sinds ze in maart vorig jaar bij een voetbalmach van hun favoriete club Atlético Madrid in Spanje allemaal besmet raakten met het coronavirus, hebben vijf Oudenaardse voetbalvrienden elkaar opnieuw ontmoet. “Wij waren de eerste coronaslachtoffers in de regio en zijn door een hel gegaan. Genezen? Nog niet helemaal”, getuigen ze.

 1. Johan Browaeys (57) vecht al vier maanden tegen corona: “Als je de dood voor ogen hebt gezien, begrijp je niet waarom mensen geen mondmasker dragen”
  PREMIUM
  VLAAMSE ARDENNEN

  Johan Browaeys (57) vecht al vier maanden tegen corona: “Als je de dood voor ogen hebt gezien, begrijp je niet waarom mensen geen mondmasker dragen”

  Vier maanden nadat hij met vrienden naar een wedstrijd trok van zijn favoriete voetbalclub Atlético Madrid en er besmet raakte met Covid-19, getuigt Johan Browaeys (57) over de bikkelharde strijd die hij heeft geleverd om het virus te overwinnen. Johan lag vijf weken in een kunstmatige coma en moet nog maanden revalideren voor hij weer aan de slag kan als HR-manager bij C-Mac in Ronse. Het interview vraagt van de genezende coronapatiënt veel energie. “Maar ik wil het doen om mensen te waarschuwen: wees voorzichtig, onderschat het virus niet en besef vooral dat het nog niet gedaan is. De lijdensweg die ik heb afgelegd, wens ik niemand toe.”
 2. Lieven was een van de eerste coronapatiënten in Oudenaarde en steekt nu handje toe in vaccinatiecentrum: “Angst moet plaats maken voor hoop”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Lieven was een van de eerste coronapa­tiën­ten in Oudenaarde en steekt nu handje toe in vaccinatie­cen­trum: “Angst moet plaats maken voor hoop”

  Op enkele dagen voor de opstart van het vaccinatiecetrum in Oudenaarde, doet cornapatiënt Lieven Barbier (57) een warme oproep aan wie nog zou twijfelen aan een inenting. “We moéten dit doen. Na een jaar vol angst is het tijd voor hoop”, zegt Lieven, die zelfs als vrijwilliger gaat meehelpen bij de vaccinaties.