De 45-jarige Peter Dick werd dood aangetroffen op de achterbank van zijn wagen.
Volledig scherm
De 45-jarige Peter Dick werd dood aangetroffen op de achterbank van zijn wagen. © Thomas Vandewalle

Cafébaas ook in beroep wegens schuldig verzuim na dood van dronken en gedrogeerde klant die hij achterliet in auto

Oudenaarde/Zwalm/LierdeCafébaas W.S. (51) uit Oudenaarde is ook in beroep schuldig verklaard aan schuldig verzuim. Hij liet zijn klant Peter Dick uit Sint-Maria-Lierde in dronken en gedrogeerde toestand achter op de achterbank van diens wagen. Peter overleed de ochtend nadien in diezelfde auto omdat niemand de hulpdiensten had verwittigd.

 1. Herman De Croo en Françoise Desguin vieren 60 jaar huwelijk: “Zonder mij kan hij nog altijd zijn plan niet trekken”
  Brakel

  Herman De Croo en Françoise Desguin vieren 60 jaar huwelijk: “Zonder mij kan hij nog altijd zijn plan niet trekken”

  Minister van Staat Herman De Croo (84) en Françoise Desguin (82) hebben dit weekend hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. Dat deden ze thuis met de kinderen en kleinkinderen. Maar eerst viel hen in de gemeentelijke sporthal een feestelijke ontvangst te beurt, mét twee zingende schepenen. “Het geheim van onze sterkte relatie? Elkaar met kleine dingen tonen dat je elkaar graag ziet”, verklapt mevrouw De Croo. En... het koffiezetapparaat volledig klaarzetten als Françoise even weg is.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?