Foto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Foto Ronny De Coster

Brandweer bestrijdt zware uitslaande brand in Ename

OUDENAARDE/ENAMEDe brandweer moest zaterdagavond te hulp snellen naar een zware, uitslaande brand in Ename.

 1. Groen wil feestcheque voor verenigingen die V-day herdenken
  Oudenaarde

  Groen wil feestche­que voor verenigin­gen die V-day herdenken

  De partij Groen stelt maandag aan de gemeenteraad voor om een feestcheque in te voeren voor verenigingen of burgers die een feestelijk evenement willen organiseren ter herdenking van V-day, de overwinningsdag waarop nazi-Duitsland officieel capituleerde. ‘Het zou schitterend zijn als op 8 mei of de dagen er rond Oudenaarde bruist van festiviteiten die onze vrijheid, vrede en verdraagzaamheid vieren’ motiveert Groen-raadslid Elisabeth Meuleman haar idee.
 2. Nieuw project van bouwaannemer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”
  PREMIUM
  Heurne

  Nieuw project van bouwaanne­mer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”

  Plannen voor de aanleg van een woonwijk langs de Heurnestraat stuiten er op hevig protest. Bouwheer Provum wil een verkaveling met 25 woningen aanleggen in het landelijke gebied. “Wij zijn hier komen wonen voor de rust en het zicht op de Scheldevallei. En plots krijgen we op een paar meter afstand 25 woningen in onze achtertuin. Zo’n wijk hoort hier helemaal niet thuis”, protesteren ze.