De tunnel van Louise-Marie. Was Hitler hier echt in de nacht van 22 op 23 december 1940?
Volledig scherm
PREMIUM
De tunnel van Louise-Marie. Was Hitler hier echt in de nacht van 22 op 23 december 1940? © RV


Wat is de link tussen Hitler en de Louise-Marietunnel in Ronse? Een duik in de geschiedenis

Ronse/Maarkedal/OudenaardeNu er een zomer lang geen treinen kunnen doorrijden door werkzaamheden, staat de tunnel van Louise-Marie weer volop in de belangstelling. Behalve de uitdaging om er heelhuids door te lopen, kleven er aan het bouwwerk een hoop mythische verhalen. Zo zou onder meer Hitler er zijn geweest.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Verkiezingsbelofte maakt schuld: Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele lanceert gratis boomplantactie
  MAARKEDAL

  Verkie­zings­be­lof­te maakt schuld: Vlaams Parlements­lid Joris Nachtergae­le lanceert gratis boom­plantac­tie

  Vlaams Parlementslid en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA) organiseert op zaterdag 23 oktober 2021 een boomplantactie. Iedereen kan op die dag gratis jonge eiken afhalen om in de tuin te planten of een stuk grond te bebossen. Op die manier komt Joris Nachtergaele zijn verkiezingsbelofte uit 2019 na. Toen beloofde hij om per voorkeurstem een boom te planten.
 3. Joris trok met vrouw en drie jonge kinderen op wereldreis: “Toen kwam corona, moesten we terugkeren en waren we dakloos. Maar...”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Joris trok met vrouw en drie jonge kinderen op wereldreis: “Toen kwam corona, moesten we terugkeren en waren we dakloos. Maar...”

  Voor zes maanden op wereldreis vertrekken met je vrouw en drie jonge kinderen, maar door de coronapandemie al na een maand moeten terugkeren en dan vaststellen dat je eigenlijk dakloos bent. Het is was Joris Meersschaert heeft meegemaakt. Het opmerkelijke avontuur goot hij in boekvorm, dat zeker geen klaagzang is. “Wees verwonderd: bijna alles komt altijd goed”, vat Joris zijn boodschap samen.