De veiligheidscel verbiedt alle kerstmarkten in Oudenaarde en de buurgemeenten. "De noodkreet uit onze zorgsector kunnen we niet negeren", luidt het.
Volledig scherm
De veiligheidscel verbiedt alle kerstmarkten in Oudenaarde en de buurgemeenten. "De noodkreet uit onze zorgsector kunnen we niet negeren", luidt het. © Archieffoto Ronny De Coster

Bijkomende coronamaatregelen in Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem: alle kerstmarkten, winderdorpen en wintercafés verboden

Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-PetegemOudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem nemen samen bijkomende coronamaatregelen om de herfstgolf te bestrijden. Ze verbieden alle kerstmarkten, winterdorpen en wintercafés en sluiten ook alle stedelijke en gemeentelijke zalen. Wie iets wil organiseren moet een covidplan voorleggen. “De noodkreet uit onze zorgsector kunnen we niet negeren. Het is hoog tijd om in te grijpen”,  zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.