"Door de hulp van een robot in te schakelen, kunnen we veel preciezer werken", zegt dr. Jens De Vos, orthopedisch chirurg in AZ Oudenaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
"Door de hulp van een robot in te schakelen, kunnen we veel preciezer werken", zegt dr. Jens De Vos, orthopedisch chirurg in AZ Oudenaarde. © AZ Oudenaarde

AZ Oudenaarde schakelt hoogtechnologische robot in bij knie-operaties: ‘Patiënt heeft minder kans op complicaties en herstelt ook sneller”

OudenaardeDe dienst orthopedie van AZ Oudenaarde heeft een robot in gebruik genomen voor het plaatsen van knie-implantaten. “Deze innovatieve technologie zorgt voor meer precisie en een operatieplan op maat van de patiënt. Het vermindert ook het risico op complicaties na de operatie”, zegt dr. Jens De Vos, orthopedisch chirurg in AZ Oudenaarde.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.