Angelique Breyne.
Volledig scherm
Angelique Breyne. © Frank Eeckhout

Angelique wil rouwbegeleiding uit taboesfeer halen: “Ik ontvang de nabestaanden in mijn living zodat ze zich op hun gemak voelen”

OudenaardeAngelique Breyne is rouwtherapeute in Oudenaarde maar helpt mensen over heel België en Nederland bij hun rouwproces. “Ik leer mensen de emoties en gevoelens of lichamelijke klachten die gepaard gaan met een rouwproces te herkennen. Hier in België is rouwbegeleiding nog steeds onbekend, mensen weten niet dat het bestaat of wat het inhoudt", ervaart Angelique.

  1. “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”:  wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem
    PREMIUM
    KLUISBERGEN

    “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmees­ter terug in de vrije basis­school in Berchem

    Het weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.