Luc en Arlette met kleindochter Alice, voor wie ze nu meer tijd willen vrijmaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc en Arlette met kleindochter Alice, voor wie ze nu meer tijd willen vrijmaken. © Foto Ronny De Coster

Ambachtelijkste bakkerij van Oudenaarde sluit na 100 jaar de deuren: “Alleen maar brood en koffiekoeken gebakken”

OudenaardeLuc Vander Guchten en Arlette Noterman (beiden 66) doven definitief de broodoven, die zij 39 jaar lang opstookten aan de Burg. De bakkerij zelf bestond meer dan 100 jaar. Luc en Arlette blikken terug en geven ook het geheim prijs van hun brood, dat veel klanten van ver buiten Oudenaarde lokte. “Ik mag zeggen dat wij brood hebben gebakken, dat je nergens anders kon kopen”.

 1. Pamperbank zamelt ongebruikte luiers in voor kwetsbare gezinnen: “5.000 luiers heb je nodig per kind”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Pamperbank zamelt ongebruik­te luiers in voor kwetsbare gezinnen: “5.000 luiers heb je nodig per kind”

  Op verschillende locaties in Oudenaarde zijn voortaan inzamelboxen voor ongebruikte luiers te vinden. Wie een overschotje heeft kan dat voortaan deponeren in de box op drie inzamelpunten in Oudenaarde. Het Huis van het Kind verdeelt ze onder kwetsbare gezinnen. “De aankoop van luiers neemt een grote hap in het budget van gezinnen”, beseft schepen Mathieu Mas (CD&V). Hij en Dorien Fostier van het Huis van het Kind leggen uit hoe je kan helpen, voor wie de luiers bestemd zijn en hoeveel ze gaan kosten.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.