Kinderen leven zich uit in het park van Breivelde in Zottegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen leven zich uit in het park van Breivelde in Zottegem. © Foto Ronny De Coster

8 tips voor een verkoelende wandeling in de Vlaamse Ardennen: van ravotten in het Kluisbos tot kuieren tussen loslopende runderen of gewoon genieten van de pracht van het Brakelbos

Vlaamse ArdennenNu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. In de Vlaamse Ardennen zijn er mooie pareltjes die je wandelend kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het zuiden van Oost-Vlaanderen je hart kan ophalen. We leiden je onder meer tussen loslopende runderen in Ename, naar het kindvriendelijke Kluisbos, het sfeervolle Park van Breivelde, de Maarkedalse Z+-route met opmerkelijk zitbanken en trekken zelfs op oorlogspad in Gavere. Ontdek het hier en laat je inspireren.

 1. Kerk van Ooike krijgt herbestemming tot Erfgoedhuis: “Het interieur zal zoveel mogelijk behouden blijven en de functie van gemeenschapsgebouw bewaard”
  WORTEGEM-PETEGEM

  Kerk van Ooike krijgt herbestem­ming tot Erfgoed­huis: “Het interieur zal zoveel mogelijk behouden blijven en de functie van gemeen­schaps­ge­bouw bewaard”

  De kerk van Ooike, deelgemeente van Wortegem-Petegem, krijgt een herbestemming tot Erfgoedhuis. Een uniek project dat dankzij de gemeenschappelijke visie en samenwerking tussen vele actoren tot stand is gekomen: de gemeente Wortegem-Petegem als eigenaar, het centraal kerkbestuur, het parochieteam, de kerkfabriek Sint-Amandus Ooike en de toekomstige gebruiker van het gebouw, de Heemkundige Kring Bouveloo.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.